Jag kandiderar till språkrör

12394797_10153346029075749_486523342_o

Hej!

Grön Ungdom väljer nya språkrör i februari 2016. Tänkte berätta att jag kandiderar.

Varför jag kandiderar

Jag gick med i Grön Ungdom efter att jag varit utbytesstudent i USA. Där möttes jag av en ny verklighet, där homosexualitet var tabubelagt men att vara abortmotståndare var helt accepterat och där allt var uppbyggt efter bilar. Det gjorde mig medveten om mina egna värderingar och hur starkt jag vill leva i ett öppet och jämlikt samhälle där vi tar så mycket plats på jorden att det finns plats för alla människor. Kärnan i politik är att komma fram till vilken värld vi vill ha och hur vi tar oss dit. Att få göra det, och speciellt för Grön Ungdom, är det roligaste och mest hedrande jag kan tänka mig. Därför kandiderar jag till språkrör.

Lite om mig

Jag är 20 år gammal och bor i Stockholm. Jag har börjat på juristprogrammet på Stockholms universitet men tagit ett uppehåll för att jobba som kanslichef för Grön Ungdom. Jag sitter för andra året i Grön Ungdoms förbundsstyrelse och är talesperson för feminism och tidigare har jag suttit i Grön Ungdom i Stockholmsregionens styrelse i två år. För Miljöpartiet har jag varit sammankallande för Miljöpartiet i Stockholms stads kongressgrupp och sitter nu i en stadsdelsnämnd. Andra grejer som kan vara kul att veta är att jag är att jag gillar klättring och att mitt bästa snacks är popcorn.

Vad jag brinner för

Jag brinner för en jämlik värld. Att alla orättvisor ska rivas ner och skapa utrymme för människor att leva fria liv. Det är därför jag tror så mycket på Miljöpartiet och på Grön Ungdom. Vi vill se rättvisa över nationsgränser, för idag finns de största ojämlikheterna mellan länder och kontinenter. Västvärlden bär en historisk skuld av exploatering av människor och jordens resurser. Inte minst därför har vi idag ett stort ansvar för mänskliga rättigheter och klimatansvar.

Den gröna berättelsen handlar även om att motverka strukturer som stänger in och begränsar människor. När makten i samhället bara är till för vissa och när normer bestämmer hur vi ska leva våra liv måste vi arbeta för att låta människor sig själva och ändå ha samma möjligheter till inflytande. Våra vapen är antirasism, feminism, normkritik och maktanalys och vårt slagfält är den politiska debatten. Där går vi till attack mot systemen som skiljer på människor och människor, vare sig det handlar om sexuell läggning, hudfärg, funktionalitet, religion, ålder, kön eller könsidentitet.

Vad jag vill med Grön Ungdom

Jag vill se en utveckling av Grön Ungdom där vi går mer mot att bli ännu mer politiska. Vi måste odla en internkultur där vi hela tiden diskuterar politik, där det är högt i tak, där vi vågar utmana varann och tycka olika. En levande interndebatt är en förutsättning för att vi som förbund och individer ska utvecklas. Vårt politiska program som vi har tagit fram i år och ska anta på riksårsmötet är ett steg i rätt riktning. Men vi måste fortsätta utveckla politiken, till exempel genom att ta fram politiska program med regional och lokal politik som en förlängning av det politiska programmet med rikstäckande politik. Jag ser det här som nästa naturliga steg nu när förbundet har blivit en kampanj- och värvningsorganisation. En kultur jag vill fortsätta utveckla, till exempel genom att Grön Skolungdom ska bildas vars huvudfokus kommer vara värvning.

Mina styrkor som språkrör

Strategisk – Jag har ett naturligt tänk i planer och strategier och kan se framåt i många konsekvensled. Det här är nödvändigt för allt påverkans- och förändringsarbete och för att Grön Ungdom ska vara en smart och effektiv politisk aktör.

Entusiasmerande – Jag brukar uppfattas som en entusiasmerande person, som får folk att tycka det känns meningsfullt och kul att hålla på med politik och att orka engagera sig även när det är tufft. Som det ser ut nu med Miljöpartiet i regering så är det en egenskap som kommer behövas framöver.

Feministiskt proffs – Jag har lång erfarenhet av och hög sakpolitisk kompetens inom feminism, som föreslås vara en av Grön Ungdoms tre prioriterade frågor till och med valet 2018.

Om du vill kontakta mig med frågor om min kandidatur kan du skriva i kommentarsfältet nedan, mejla till klara.lidman@mp.se, eller ringa till 072-5218262

Min ambition är att svara på alla frågor jag får in!

Ha det bäst!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *